Veelgestelde vragen over de Prepaid Visa World Card

Wat kost een prepaid Card?

Voor de Prepaid Visa World Card betaalt u een jaarlijkse Card-bijdrage van € 17,50

Wat zijn de kosten per storting of overboeking

U betaalt voor iedere storting op de Card standaard € 0,95. Voor iedere keer dat u een overboeking uitvoert van uw Card naar de bank betaalt u standaard € 0,95.

Wat zijn de kosten bij kasopname?

Zodra u met uw Card geld opneemt bij een geldautomaat betaalt u standaard 2% over het opgenomen bedrag

Wat gebeurt er bij een negatief saldo?

Het kan voorkomen dat u een negatief saldo op uw prepaid Card heeft. Bijvoorbeeld wanneer er kosten voor de jaarlijkse bijdrage worden ingehouden en u niet genoeg saldo op uw prepaid Card heeft staan. Check daarom altijd regelmatig uw saldo in Mijn ICS of in de ICS App.

Heeft u een negatief saldo op uw prepaid Card? Dan incasseren wij het verschuldigde bedrag na het verschijnen van het eerstvolgende rekeningoverzicht. Als wij het bedrag niet kunnen incasseren en u betaalt dit bedrag niet zelf binnen 21 dagen na de datum bovenaan uw rekeningoverzicht terug, dan brengen wij een boete van 2% in rekening over het verschuldigde bedrag.

Welke koers wordt er gehanteerd voor een Card-aankoop in het buitenland?

Betalingen en geldopnames die u in niet-Eurolanden doet met uw Card, worden omgerekend naar Euro's. Visa International gebruikt hiervoor een wisselkoers, die dagelijks opnieuw wordt vastgesteld. De wisselkoers wordt door Visa vastgesteld voor Visa Cards, vermeerderd met een opslag. ICS rekent voor de prepaid Card een koersopslag van 2%.